sâmbătă, 13 martie 2010

Tatuaje - Pro sau contra ?

Salut,
O postare scurtă, într-o pauză de la construirea unui oraș (Anno 1404 - și fac o treabă mai bună ca și cuplul de aur Băsescu - Boc, căci la mine nu e criză economică). Tatuaje. Ce părere aveți? Pro sau contra? Eu sunt de părere că un tatuaj care înseamnă ceva personal pentru cel care și-l face este cât se poate de ok, în schimb sunt împotriva celor făcute de moda/fashion/efect de turmă. Însă chiar și așa, uneori cele mai bune intenții pot avea rezultate catastrofale (pentru că uneori, contează și talentul celor care le face). Exemplul:

http://www.geekologie.com/2007/05/15/worst-tattoo.jpg

Deci oricare ar fi părerea voastră despre el, dacă vă bate gândul, căutați-vă un artist talentat :)

9 comentarii:

  1. Contra, categoric !
    De ce ar trebui sa-ti pictezi pielea ? De ce nu-ti cumperi haine colorate, accesorii ? Cand nu mai ai chef de un obiect poti sa-l schimbi. Cand nu mai ai chef de un tatuaj ce faci ? Daca azi esti inebunit dupa o persoana iti faci tatuaj ? Asta pentru ca foarte multe persoane se tatueaza "I love x" sau "mereu impreuna x & y".
    Sunt contra tatuajelor, le consider odioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai vorbim de tatuajele care inseamna ceva cu adevarat, nu cele care inseamna azi "love x" si maine schimbi pe x in y (sau cauti alta fata pe care o cheama tot x)

    Un mic exemplu super cunoscut pentru a intelege la ce ma refer: Eminem are tatuat chipul fiicei lui pe bratul drept (pe care nu prea o poate vedea tot timpul din cauza divortului, custodiei, etc). Acela este un exemplu de tatuaj personal de care nu poti sa spui ca se va satura maine si care o sa insemne tot timpul ceva pentru el (http://www.eminemlab.com/eminemtattoos/eminem%20tattoo%20collection%2001.jpg) sau cel de pe bratul stang care e un omagiu adus unchiului sau care a murit (are daca nu ma insel "Ronnie RIP" http://www.eminemlab.com/eminemtattoos/eminem%20tattoo%20ronnie%20rip.jpg)

    Deci nu vorbim despre cele cu "Te iubesc ma" care se schimba a doua zi in "Te iubesc maria" care se schimba a treia zi in "Te iubesc mariana" :) Pentru ca asa am vorbi despre tatuajele din puscarie, cu sirene si ani de nastere :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am inteles punctul tau de vedere. DAR, aproape toate persoanele au/vor avea copii, toate persoanele au unchi (vii/morti), dar 1% din persoane se tatueaza. Daca ti la cineva de ce trebuie sa-ti scri pe mana acest lucru ca sa vada lumea ? de ce nu ti-l faci pe cerul gurii :)) sau in talpa, ce importanta are locul ? nu cumva ca totusi sa fi mai macho ? "uite, eminem are tatuaj cu fica lui... saracutul..." Come on... De obicei vedetele se tatueaza, pentru ca apar tot timpul prin presa. O simpla intrebare: dintre un doctor cu tatuaj, si sa zicem cercel in ureche, si un doctor mai carunt, cu tenta de chelie, ochelari, in care ai mai mare incredere, daca doamne feri ai ajunge intr-o astfel de situatie ? Este doar un exemplu despre cum percepe lumea aceste lucruri. Evident, pot fi exceptii, dar de cele mai multe ori cei cu tatuaje sunt bine catalogati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dintrei cei doi doctori, il alegi pe cel care e mai bun, indiferent de aspectul fizic. Pentru ca ala cu tatuaj si cu cercel poate sa fie mai bun decat cel care pare serios :) Sau invers, insa trebuie apreciat pentru calitatea profesionala, nu aspect fizic. Nu fa prejudecati, pentru ca dintre mine, care am cercel, si un alt coleg de la noi (nu dam nume) care nu are, cred ca ai prefera sa-ti instalez eu windows-ul :) si cred ca stii exact ce vreau sa spun cu exemplul asta
    Cat despre locul in care iti faci tatuajul, nu prea are sens sa ti-l faci in talpa, pentru ca aia ar insemna ca il calci in picioare..motivul pentru care e pe brat e pentru ca ei (americanii) au expresia "to give an arm for" (apare si in piesa lui eminem - when I'm gone) Tatuajele de macho sunt cele tribale, literele chinezesti (pun pariu ca multi habar n-au ce-si tatueaza)
    Cei 1% care au copii si unchi vii/morti si se tatueaza sunt acei oameni care asa se exteriorizeaza si asa isi expun sentimentele de dragoste/tristete :)
    Fiecare cu personalitatea lui modelata insa de o lume plina de prejudecati si sabloane

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu zic că e un mod de exprimare... Că o fi bine că o fi rău nu ştiu. Totuşi mi se pare aiurea să te "pictezi". Cred că toţi avem pe cineva drag care nu mai este, sau este la o anumită distanţă... Dar cu toate acestea puţini arată ca un "album". E probabil un mod de a ieşi din rutină, de a face ceva să fii puţin mai altfel...

    Pe de altă parte găseşti tatuaţi, "cercelaţi" (n-am găsit cuvânt mai bun), care fac cât o sută ca alţii care sunt la costum.

    Concluzie... felul cum arată nu-l defineşte 100% pe om şi fiecare face ce vrea pe pielea lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. un tatuaj trebuie sa te reprezinte nu sa te iei dupa unul si dupa altul si dupa sa regreti, pentru ca e destul de dificil sa il scoti dupa

    RăspundețiȘtergere
  7. PENTRU!!!
    Asta doar daca tatuajul e de bun gust si se potriveste persoanei care il face, locul unde si-l face si daca se potriveste caracterului acelei persoane.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru, Categoric pentru! In conditiile in care am deja doua tatuaje :)

    RăspundețiȘtergere